Joan als manager van het grootste team binnen OAZ

Nadat ik bijna 10 jaar heb gewerkt als advocaat, kwam ik in het voorjaar van 2018 bij OAZ terecht. Ik werkte vervolgens 4 jaar als Adviseur Opleidingen. Eind 2022 ben ik gestart als manager van het nieuwe team Backoffice. Een onderdeel van dit team is de studentenpool. Dit was direct een groot succes, voor zowel OAZ als de studenten!

Klaar voor een nieuwe uitdaging buiten de advocatuur

Voordat ik de overstap maakte naar OAZ, werkte ik als advocaat met specialisatie in familierecht. Ik hield mij bijvoorbeeld bezig met echtscheidingen en uithuisplaatsingen. Het kantoor waar ik werkte, leverde haar diensten op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Toen de overheid besloot hierop te bezuinigen moest het kantoor echter haar deuren sluiten. Ik had toen 3 opties: voor mezelf beginnen, voor een ander kantoor werken of iets heel anders gaan doen. Ik koos voor dat laatste, want ik had wel zin in een nieuw uitdaging.

Een breed scala aan opleidingen binnen OAZ

Mijn zoektocht naar nieuw werk buiten de advocatuur stak ik breed in. Ik zocht op functies op hbo en wo niveau en in de juridische en financiële sector. Onder collega’s van OAZ vind je een breed scala aan opleidingen: van Criminologie tot Bedrijfskunde en van Toerisme tot Human Resources Management. Met mijn opleiding Nederlands Recht pas ik daar goed tussen.

Het gesprek met OAZ heb ik als zeer prettig ervaren. Werken in de advocatuur is vaak zelfstandig en individueel. Er ontstond direct het beeld dat je bij OAZ veel samen werkt met collega’s en dat iedereen op zijn of haar manier een belangrijke rol heeft in het geheel.

Manager van het grootste team van OAZ

Na ruim vier jaar werkzaam te zijn geweest als Adviseur Opleidingen, heb ik vorig jaar de overstap gemaakt naar teammanager van het nieuwe Team Backoffice. Ik vind het een onwijs leuke uitdaging om met dit nieuwe team aan de slag te gaan. Ik haal er ook veel voldoening uit dat wij als team andere productteams administratief kunnen ondersteunen, zeker in drukke periodes. Onze collega’s weten ons ook steeds beter te vinden”.

Omdat ik in mijn functie slechts beperkt te maken heb met de commerciële kant van onze organisatie, heb ik meer tijd voor het menselijke aspect van het management. Dat is fijn omdat Team Backoffice met 9 vaste medewerkers en 13 studenten het grootste team van OAZ is. Daarnaast is het team verdeeld over twee vestigingen, Goes en Huis ter Heide en bestaat het uit ervaren en nieuwe medewerkers.

Studentenpool vanaf begin groot succes

In het najaar van 2021 startte OAZ met de studentenpool. Dit was direct een groot succes, zowel voor OAZ als voor de studenten. Veel studenten komen binnen met de gedachte dat het mooi zal staan op hun CV, maar vervolgens halen ze veel voldoening uit hun werk en bouwen ze een band op met OAZ. De studenten komen niet alleen simpelweg hun uren maken, ze doen ook onverminderd mee aan de gesprekken bij het tosti-apparaat en de VRIJMIBO.

Mooie vooruitzichten!

Ik voorzie een mooi jaar voor mijn team. Dit jaar wordt onze rol binnen de organisatie verder uitgerold en werken we toe naar het optimaal ondersteunen van onze collega’s. En het wordt een jaar waarin we niet alleen hard zullen werken, maar het ook heel gezellig zullen hebben met elkaar. Daarnaast starten binnenkort een aantal studenten met hun stage. Dus wellicht komen er dit jaar weer een paar plekjes vrij in dit leuke team en zullen we nieuwe studenten werven!

Joan van Dam - Teammanager bij OAZ HR specialisten
Neem contact op met
onze HR adviseur
Joan van Dam
Teammanager Backoffice
Er ontstond direct het beeld dat je bij OAZ veel samen werkt met collega’s en dat iedereen op zijn of haar manier een belangrijke rol heeft in het geheel.
Joan van Dam
Er ontstond direct het beeld dat je bij OAZ veel samen werkt met collega’s en dat iedereen op zijn of haar manier een belangrijke rol heeft in het geheel.
Joan van Dam

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Administratief Medewerker

Als Administratief Medewerker behandel jij alle binnengekomen gegevens, een belangrijke en eervolle taak.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Trainee Consultant

Gedurende het traineeship werk je in de binnendienst met alle operationele teams mee om de dienstverlening van OAZ goed te leren kennen.
Huis ter Heide (Utrecht)
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen

Alex, Bram en Dorrit op kantoor Huis ter Heide tijdens de lunch

Het draait bij OAZ niet alleen om verkopen, de functie is heel afwisselend. Het ene moment onderhandel ik met een bestuurder over de prijs van onze dienstverlening, het andere moment ben ik met een HR adviseur of een collega inhoudelijk in gesprek over een vraagstuk.