Anita ontdekte wat goed bij haar past: van Psychologie naar ICT

In plaats van een inschrijving voor een nieuwe opleiding, schreef Anita na de zomer van 2016 haar sollicitatiebrief voor de functie Adviseur Instroom bij OAZ. Begin dat jaar zette zij haar Master Neuropsycholgie stop omdat ‘het toch niet echt haar ding was’ en ging tijdelijk aan de slag bij OAZ als administratief medewerker. Tijdens dit vakantiewerk ontdekte ze wat echt bij haar past, namelijk onderzoeken, analyseren én ICT! 

Gamen en een Engelse vriend 

Anita ging aan de slag als Adviseur Instroom, maar werd al snel betrokken bij een nieuw project. Begin 2017 veranderde de wet- en regelgeving rondom premiekortingen. Deze nieuwe regeling leende zich perfect om een eigen informatieverwerkingssysteem te bouwen. Het project MijnOAZ werd opgestart en Anita sloot aan als afgevaardigde voor haar team.  

Naast Anita’s interesse voor ICT en kennis van onze dienstverlening, is Anita een goede aanvulling in dit team doordat ze de Engelse taal goed beheerst. Voor de bouw en het onderhoud van het systeem werken wij samen met een Roemeens bedrijf. 

“Ik ben gewend om veel Engels te spreken, bijvoorbeeld doordat mijn vriend uit Estland komt. Ik spreek geen Ests en hij geen Nederlands, daarom spreken we Engels. Daarnaast is online gamen een grote hobby van mij. Ook hier spreek ik veel Engels en heb ik vrienden die veel verstand hebben van ICT. Ik heb hier regelmatig interessante gesprekken over met ze,” aldus Anita.

Opleiding IT Programmeren 

De bouw van MijnOAZ is Anita’s eerste ervaring met ICT. “Ik leer vooral door veel te vragen en te luisteren, samen te werken met mensen die er veel verstand van hebben en fouten te maken.” De afgelopen jaren heeft Anita tijdens gesprekken met haar leidinggevende duidelijk aangegeven waar haar interesses liggen. Hierdoor konden haar werkzaamheden voor Team Instroom geleidelijk worden afgeschaald en richt ze zich nu volledig op haar functie Adviseur ICT. Ook volgt ze inmiddels de opleiding IT Programmeren. 

“Ik kan bij mijn leidinggevende aangeven waar mijn interesses liggen en vervolgens bekijken we samen de mogelijkheden. Ze vinden het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dat maakt OAZ uniek.” 

Geen ochtendmens 

Anita is geen ochtendmens. “Als ik vroeg moet opstaan, heeft dat de rest van de dag invloed op mijn functioneren. De flexibele werkwijze van OAZ geeft mij de ruimte om wat later in de ochtend te beginnen, en dus tot later door te werken.”  

Jij beslist hoe, waar, wanneer en waarmee je werkt. Met Anita hebben wij de afspraak dat ze rond half 10 haar werkdag begint en dit aangeeft in haar agenda voor collega’s. Daarnaast maakt Anita gebruik van de mogelijkheid om thuis te werken. Ze kan zich dan goed concentreren, bijvoorbeeld voor haar opleiding. 

Neem contact op met
onze HR adviseur
Adviseur ICT
Ik kan bij mijn leidinggevende aangeven waar mijn interesses liggen en vervolgens bekijken we samen de mogelijkheden. Ze vinden het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dat maakt OAZ uniek.
Anita Portegies
Ik kan bij mijn leidinggevende aangeven waar mijn interesses liggen en vervolgens bekijken we samen de mogelijkheden. Ze vinden het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dat maakt OAZ uniek.
Anita Portegies

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

HR Medewerker

Als HR medewerker ben jij de drijvende kracht achter de facilitaire en HR processen.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Accountmanager

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheren van de relaties met onze klanten en het werven van nieuwe klanten.
Goes
40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen