Carina koos voor een nieuw vakgebied binnen OAZ

Vaak gaan deze verhalen over de groei van collega’s naar functies met meer verantwoordelijkheden. Het verhaal van Carina is daarentegen een mooi voorbeeld van de horizontale ontwikkelmogelijkheden binnen OAZ.

Eerder in haar OAZ carrière was Carina leidinggevende van een productteam, maar dit bleek niet goed aan te sluiten op haar ambities. Samen met OAZ ontdekte ze dat een functie waarin ze zich kan verdiepen in de materie van onze dienstverlening haar het meest gelukkig maakt.

Geen leidinggevende ambities

Haar tijd als Productmanager Opleidingen beschrijft ze als intens. “Als jonge, groeiende en ambitieuze organisatie pakten we veel op, maar de processen waren misschien niet altijd even goed uitgedacht. Inhoudelijk werd er veel van me gevraagd. Dit gecombineerd met het aannemen van nieuwe medewerkers en hen de aandacht geven die noodzakelijk was, maakte dat de druk steeds meer toenam.”

Uiteindelijk besloot Carina ‘een stap terug’ te doen. Ze ging aan de slag als Adviseur in hetzelfde team. Dit zorgde wellicht voor minder uitdaging, maar wel voor de rust en het vertrouwen waaraan ze op dat moment zo’n behoefte had met een jong gezin.

Meer uitdaging als Specialist

In de loop der jaren ging het bij Carina toch weer kriebelen. Ze was er inmiddels achter gekomen dat ze geen ambitie had om opnieuw manager te worden en ook was het duidelijk dat ze graag bij OAZ wilde blijven. Op dat moment werden de specialistenrollen geïntroduceerd en Carina bleek de perfecte kandidaat voor de functie van Specialist voor de subsidieregeling Stagefonds.

In haar rol als Specialist pakte Carina niet alleen haar eigen klantdossiers op, maar adviseerde onder andere ook intern over de uitvoering van onze dienstverlening en onderhield contacten met het ministerie en de accountant.

Een nieuw vakgebied binnen OAZ

De kriebel verdween echter niet. Carina raakte in gesprek met een collega over een vacature in een ander productteam van OAZ. Hiervoor zal ze veel nieuwe kennis en ervaring moeten opdoen.

“Ik zei: ‘Laat maar eens zien! Wat doen jullie dan?’ Een collega heeft me meegenomen in wat ze zoal doen en mijn enthousiasme was gewekt. Enkele maanden later kon ik starten in mijn nieuwe functie en volgde ik een opleiding om dit nieuwe vakgebied te leren kennen.”

Na bijna vier jaar is Carina nog steeds erg tevreden met haar overstap. “Je bent hier nooit uitgeleerd. We werken in een vakgebied dat continue veranderd. Regelmatig wijzigt er iets in de wet- en regelgeving van ons socialezekerheidsstelsel. Dat houdt het werk interessant.”

Wederzijds vertrouwen en flexibiliteit

Naast de uitdaging in haar werkzaamheden, ervaart Carina OAZ ook als een hele fijne werkgever.

“Op basis van wederzijds vertrouwen is er veel flexibiliteit mogelijk in mijn baan. Met name de mogelijkheid tot thuiswerken en je uren zelf indelen, geeft mij veel vrijheid om fijne keuzes te maken ten aanzien van mijn gezin.”

Tot slot geeft Carina aan dat de sfeer onder collega’s erg leuk is. Een voorbeeld is haar 12,5-jarige jubileum bij OAZ. Dit viel in het eerste corona-jaar, waarin collega’s elkaar niet veel zagen. Toch wisten haar collega’s een creatieve attentie samen te stellen in de vorm van kaarten en een en woorden welke een zin vormden samen. Dit viel in verschillende delen en enveloppen bij Carina op de mat. “Mijn collega’s hadden hier echt werk van gemaakt. Ik voelde me ontzettend gewaardeerd.”

Neem contact op met
onze HR adviseur
Carina Holmes
Specialist Sociale Zekerheid
Een collega heeft me meegenomen in wat ze zoal doen en mijn enthousiasme was gewekt. Enkele maanden later kon ik starten in mijn nieuwe functie en volgde ik een opleiding om dit nieuwe vakgebied te leren kennen.
Carina Holmes
Een collega heeft me meegenomen in wat ze zoal doen en mijn enthousiasme was gewekt. Enkele maanden later kon ik starten in mijn nieuwe functie en volgde ik een opleiding om dit nieuwe vakgebied te leren kennen.
Carina Holmes

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Adviseur Opleidingen

Als Adviseur ontzorg je onze klanten bij het optimaal gebruik maken van financiële regelingen op het gebied van HR.
Huis ter Heide (Utrecht)
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Manager Controle, Financiën en Administratie (Financieel Manager)

Als financieel manager vervul je een sleutelrol in de financiële besluitvorming en administratie binnen OAZ.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen

Amber de Grouw sfeerfoto OAZ

Als werkgever staat OAZ met stip op 1. De menselijkheid, betrokkenheid en de persoonlijke noot zijn mooi. Ook zijn er veel leuke extra’s. Er gaat geen feestdag voorbij zonder ene aardigheidje in de brievenbus. Ik ben heel blij met mijn plek bij OAZ!