Van ad hoc klusjes naar verantwoordelijkheid voor werving en selectie

Het is bij OAZ niet ongebruikelijk dat je er als student komt werken naast je studie en daarna ‘blijft pakken’. Dit geldt voor mij en nog een handjevol andere collega’s.

Mijn pad binnen OAZ

In een zomerperiode begon ik met werken als secretaresse bij Schipper Accountants. Deze organisatie zit in hetzelfde gebouw met onze vestiging in Goes. Dus toen OAZ een medewerker zocht voor de stafafdeling en peilde of de dames van de receptie van Schipper nog een gegadigde kenden, werd ik voorgesteld.

Vervolgens werkte ik tijdens mijn studie Bedrijfskunde 1 dag per week bij OAZ. Ik ben echter weer uit dienst getreden toen er behoefte was aan een fulltime medewerker. Zo veel uren kon ik niet werken naast mijn opleiding. Maar een paar maanden later kwam ik met mijn afstudeeronderzoek opnieuw bij OAZ terecht. Nadat ik ben afgestudeerd ben ik ‘blijven plakken’ en groeide ik in twee jaar tijd door van Medewerker Bedrijfsvoering naar HR Adviseur.

Van kleine ad hoc klusjes naar verantwoordelijkheid voor werving en selectie

Toen ik bij OAZ begon bestonden mijn werkzaamheden uit kleine, ad hoc klusjes met een stuk minder verantwoordelijkheid dan nu. Mijn werk breidde zich daarna onder meer uit met het zelfstandig organiseren van organisatiebijeenkomsten, het plaatsen van bestellingen van kantoorartikelen en het regelen van alle presentjes die OAZ aan de medewerkers geeft. In mijn functie als HR Adviseur heb ik deze klussen inmiddels overgedragen aan onze nieuwe Medewerker Bedrijfsvoering. Ik kan mij nu volledig richten op werving en selectie en andere HR gerelateerde zaken.

In gesprek om uitgedaagd te blijven

Ik vind het ontzettend fijn dat ik de kans heb gekregen om door te groeien en me te bewijzen in een nieuwe functie. Als Medewerker Bedrijfsvoering miste ik na een poosje wat uitdaging. Voordat ik door kon stromen naar de functie HR Adviseur heb ik naast mijn eigen werkzaamheden wat aanvullende taken mogen doen die voor meer uitdaging zorgde. Hier is OAZ goed in, in gesprek blijven met de medewerkers en hun belangen voorop stellen.

Al voordat ik met mijn opleiding startte, wist ik dat ik met mensen wil werken. Het geeft mij een goed gevoel als alles goed geregeld is en iedereen op zijn plek zit. Daarnaast is het een hele dynamische functie. Ik spreek veel verschillende collega’s en weet vaak als eerste wat er speelt in de organisatie en bij de medewerkers thuis.

Mijn tip is: doe werkervaring op tijdens jouw studie

Inmiddels werken ook mijn zusje en twee schoonzusjes bij OAZ, in de studentenpool van de afdeling Backoffice. Ik vind het goed dat zij werkervaring op doen tijdens hun opleiding. Zelf heb ik ook gemerkt dat je daar veel van leert en dat het je ontzettend helpt zodra je toe bent aan een ‘echte’ baan.

Wat is er naast OAZ?

Mijn functie kan erg druk zijn, maar ook thuis zit ik niet stil. Ik vind sporten ontzettend leuk en belangrijk. Wekelijks volg ik een lesje pilates en ik speel korfbal. Regelmatig ben ik op de vereniging te vinden, waar ik ook in een aantal commissies zit.

2023 is voor mij een bijzonder jaar!

In december 2022 ben ik verhuisd en in het voorjaar van 2023 staat onze bruiloft op de planning. Op werkgebied heb ik zin om mezelf in het aankomende jaar verder te ontwikkelen in mijn functie als HR Adviseur. Ik mag hiervoor nog een cursus of training volgen van OAZ. Momenteel onderzoek ik nog wat daarbij het beste past. Daarnaast zorgen de huidige personeelstekorten ook aankomend jaar weer voor de nodige extra uitdaging in mijn werk, maar ik ben vastberaden geschikte kandidaten binnen te halen voor OAZ!

Neem contact op met
onze HR adviseur
Sanne Gorsse
HR Adviseur

Voor vragen over de vacatures kun je ook terecht bij Sanne. Zij helpt je graag verder!

OAZ is zeer attent naar de medewerkers. Iedere gelegenheid wordt aangegrepen om dank en waardering uit te spreken. Denk aan: Pasen, Sinterklaas, Kerst, zomervakantie, verhuizing, trouwen en ga zo maar door.
Sanne Gorsse
OAZ is zeer attent naar de medewerkers. Iedere gelegenheid wordt aangegrepen om dank en waardering uit te spreken. Denk aan: Pasen, Sinterklaas, Kerst, zomervakantie, verhuizing, trouwen en ga zo maar door.
Sanne Gorsse

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Consultant

Als Consultant voer je op locatie of digitaal bij onze klanten onderzoek uit, op basis van vakinhoudelijke HR expertise.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Trainee

Gedurende het traineeship werk je in de binnendienst met alle operationele teams mee om de dienstverlening van OAZ goed te leren kennen.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen