Als Accountmanager op zoek naar de win-win voor beide partijen

Het draait niet alleen om verkopen

Inmiddels werk ik bijna 8 jaar bij OAZ als accountmanager. Wat ik fijn vind aan deze functie, is dat je verantwoordelijk bent voor je eigen regio, je eigen agenda beheert en zeer betrokken blijft bij de verkochte contacten. Het draait bij OAZ niet alleen om verkopen, de functie is heel afwisselend. Het ene moment onderhandel ik met een bestuurder over de prijs van onze dienstverlening, het andere moment ben ik met een HR adviseur of een collega inhoudelijk in gesprek over een vraagstuk. 

Op zoek naar de win-win voor beide partijen

Ik wil niet zeggen dat ik perfectionistisch ben, maar ik leg de lat wel hoog en wil het beste resultaat voor de klant. Mijn drijfveer is niet het aantal contracten dat ik verkoop en het bedrag dat dat oplevert. Liever ga ik op zoek naar de win-win situatie voor beide partijen. Het geeft mij een goed gevoel als een klant blij wordt van onze dienstverlenging, de financiële voordelen die wij voor hen realiseren, maar ook van het contact met mij en mijn collega’s. Met sommige klanten bouw je een band op alsof het collega’s zijn.  

Gezamenlijke contacten, dat geeft vertrouwen

Mijn netwerk is een waardevolle tool om bij potentiële klanten binnen te komen, en uiteindelijk onze dienstverlening te verkopen. Zo mag ik regelmatig bij nieuwe organisaties op gesprek komen omdat iemand uit mijn netwerk daar is gaan werken en ons voorstelt. Daarnaast merk ik dat veel organisaties naar elkaar kijken. Als ik in gesprek ben met een potentiële klant en het blijkt dat we gezamenlijke contacten hebben, geeft dat soms net dat extra beetje vertrouwen om met ons in gesprek te blijven of in zee te gaan.  

Master Salesmanagement

Momenteel zit ik in het staartje van mijn Master Salesmanagement, nog 1 module en dan ben ik klaar! Ik heb ontzettend veel geleerd van de opleiding, maar naast een fulltime baan, een gezin met drie kinderen en het laten bouwen van een huis, was het soms ook best pittig. Mijn opleiding heeft mij bewust gemaakt van de invloed van bepaalde trends op onze organisatie, bijvoorbeeld de arbeidsmarktkrapte, en geeft daardoor meer verdieping aan mijn werk.  

Soms heb je het op werk gewoon even druk. In mijn vrije tijd kan ik die drukte gelukkig goed loslaten. Ik geniet van mijn gezin, mijn vrienden en onderneem veel leuke dingen. Binnenkort ga ik het hardlopen weer oppakken, want dat is voor mij echt een uitlaatklep. Ook heb ik erg veel zin in de oplevering van ons huis in april 2023.  

Alex Veldkamp - Accountmanager bij OAZ HR specialisten
Neem contact op met
onze HR adviseur
Alex Veldkamp
Accountmanager
Alex Veldkamp - Accountmanager bij OAZ HR specialisten
Waar veel collega’s na een aantal jaar doorstromen naar een andere functie binnen OAZ, blijft de functie accountmanager uitdagend door de vele afwisseling die deze functie met zich meebrengt.
Alex Veldkamp
Alex Veldkamp - Accountmanager bij OAZ HR specialisten
Waar veel collega’s na een aantal jaar doorstromen naar een andere functie binnen OAZ, blijft de functie accountmanager uitdagend door de vele afwisseling die deze functie met zich meebrengt.
Alex Veldkamp

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Manager Controle, Financiën en Administratie (Financieel Manager)

Als financieel manager vervul je een sleutelrol in de financiële besluitvorming en administratie binnen OAZ.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Freelance Recruiter

Als Recruiter ben jij de drijvende kracht achter voldoende nieuwe medewerkers kunnen aantrekken.
Goes
16 - 24 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen

Amber de Grouw sfeerfoto OAZ

Als werkgever staat OAZ met stip op 1. De menselijkheid, betrokkenheid en de persoonlijke noot zijn mooi. Ook zijn er veel leuke extra’s. Er gaat geen feestdag voorbij zonder ene aardigheidje in de brievenbus. Ik ben heel blij met mijn plek bij OAZ!