Alinda blijft zichzelf uitdagen en ontwikkelen als Teammanager

Voor OAZ

Met mijn MTRO diploma in mijn zak, paste werken in de horeca in Middelburg perfect bij mijn leven. Toch wilde ik verder en startte ik aan de NHTV, vrijetijdsmanagement. Toen ik mijn afstudeerstage bij de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg kon doen, was dit de gelegenheid om afscheid te nemen van de horeca en een nieuwe uitdaging binnen de bibliotheeksector aan te gaan.

Na mijn afstudeerproject volgden verschillende functies binnen de bibliotheek. Van bibliotheektechnisch medewerker groeide ik door naar o.a. mediacoach waarbij ik veel trainingen op het gebied van (digitale) informatievaardigheden gaf. Ook organiseerde ik trainingen over het gebruik van social media voor zowel jong als oud. Hiervoor volgde ik de opleiding Mediacoach. Vanuit deze rol was de stap naar informatiespecialist op het gebied van de digitale bibliotheek snel gezet.

Een fusie met kansen

De fusie van de Zeeuwse Bibliotheek samen met Scoop, het Zeeuwse planbureau betekende een organisatieverandering. Naast de functie van bibliotheek en planbureau werd de bibliotheek ook steeds meer een ontmoetingsplek. Zo stond ik aan de basis van het nieuwe project FabLab Zeeland, een leer- en werkplaats waar jong en oud nieuwe skills leerden op het gebied van digitale fabricage. Ik organiseerde hier diverse activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals lasersnijden, het gebruik van 3D printers en het gebruiken van een vinylsnijder. Allemaal om toe te kunnen passen in eigen werk, opleiding of als hobby.

Kom maar door!

Het project FabLab heb ik vijf jaar gedaan. Alles stond, was geïmplementeerd en liep goed. Toen de bibliotheek besloot met het FabLab naar Vlissingen te verhuizen, besloot ik op zoek te gaan naar iets heel anders. Ik ben heel leergierig aangelegd, ik hou van  aanpakken. Ik zocht een nieuwe plek waar ik mijn creativiteit kon inzetten, via een OAZ collega werd ik gewezen op de functie van teamleider SZ. Een team waar qua inhoud alles goed op orde was, maar waar procesmatig nog veel slagen te maken waren.

Mijn nieuwe rol als Teamleider Sociale Zekerheid

Het sollicitatiegesprek bij OAZ gaf direct een goed beeld van de organisatie. Want ondanks dat ik geen ervaring had op het gebied van Sociale Zekerheid, werd er gekeken naar mijn competenties. Wat past er wel? Al mijn ervaringen waren goed in te zetten in deze nieuwe job. Het aansturen van het team, zorgen dat de afdeling meer body kreeg. Het voelde heel goed en nog steeds. Eerst het meedraaien in de praktijk en het rustig eigen maken van de verschillende dienstverleningen en werkzaamheden, met hulp van het team van ervaren specialisten en adviseurs. Als teammanager wil ik er voor zorgen dat zij hun werk goed kunnen blijven doen. In elke dag zit nieuwe uitdaging. Intussen volg ik een opleiding leidinggeven en werk ik aan mijn eigen professionaliteit. Dit vind ik wel erg belangrijk. Zo blijf ik mijzelf uitdagen en ontwikkelen. OAZ heeft hier veel aandacht voor.

Wat is er naast werk?

Ik heb een vriendenkring waar ik veel leuke dingen mee doe. Uit eten, van terras naar terras. Ook doen we stedentrips, Gent en Antwerpen zijn favoriet. Ik ben dol op concerten en festivals, het eerste concert in de Roma staat alweer gepland. Ik hou ook van ontwerpen. Zo heb ik de plattegrond van Middelburg ontworpen en uit hout gesneden en voor het Abdijfestival in Middelburg, georganiseerd door een OAZ collega, heb ik een etiket voor een nieuw biertje ontworpen. Misschien combineer ik dit creatieve ooit nog eens meer met mijn werk, maar ik ben nu erg blij met waar ik sta. En ik ben trots op mijn teamgenoten, hoe ze alles voor elkaar boksen in deze lastige tijd van afstand en thuiswerken. Ik heb echt een superteam!

Alinda Mastenbroek - Teammanager bij OAZ HR specialisten
Neem contact op met
onze HR adviseur
Alinda Mastenbroek
Teammanager Projecten en Ontwikkeling
Alinda Mastenbroek - Teammanager bij OAZ HR specialisten
Het aansturen van het team, zorgen dat de afdeling meer body kreeg. Het voelde heel goed en nog steeds. In elke dag zit nieuwe uitdaging. Intussen volg ik een opleiding leidinggeven en werk ik aan mijn eigen professionaliteit. Dit vind ik wel erg belangrijk. Zo blijf ik mijzelf uitdagen en ontwikkelen. OAZ heeft hier veel aandacht voor.
Alinda Mastenbroek
Alinda Mastenbroek - Teammanager bij OAZ HR specialisten
Het aansturen van het team, zorgen dat de afdeling meer body kreeg. Het voelde heel goed en nog steeds. In elke dag zit nieuwe uitdaging. Intussen volg ik een opleiding leidinggeven en werk ik aan mijn eigen professionaliteit. Dit vind ik wel erg belangrijk. Zo blijf ik mijzelf uitdagen en ontwikkelen. OAZ heeft hier veel aandacht voor.
Alinda Mastenbroek

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Adviseur Opleidingen

Als Adviseur ontzorg je onze klanten bij het optimaal gebruik maken van financiële regelingen op het gebied van HR.
Huis ter Heide (Utrecht)
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Trainee

Gedurende het traineeship werk je in de binnendienst met alle operationele teams mee om de dienstverlening van OAZ goed te leren kennen.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen