De dag van een Adviseur Opleidingen/ Instroom

Na het lezen van een vacaturetekst heb je vaak een aardig idee van een functie. Toch blijft het lastig om je écht een voorstelling te maken bij hoe jouw werkdagen eruit gaan zien. In de serie ‘De dag van …’ lichten we een aantal belangrijke elementen van een functie bij OAZ toe en geven we je door middel van een visuele tijdlijn (onderaan deze pagina) een realistisch beeld van een werkdag. 

Als Adviseur Opleidingen of Adviseur Instroom ben je onderdeel van een hecht team, bestaande uit een teammanager, specialisten en andere adviseurs. Het is jouw taak om gedurende een school- of kalenderjaar alle benodigde gegevens te verzamelen en toe te werken naar een complete aanvraag of administratie voor jouw klanten. Je werkt nauw samen met andere collega’s, namelijk Consultants, Accountmanagers en collega’s uit ons administratieve team.

Een ware duizendpoot

Je hebt als Adviseur dus een duidelijke taak , maar wat vraagt dat nou eigenlijk van je? Het vraagt je om overzicht te houden over meerdere klantdossiers, prioriteiten te stellen in tijden van deadlines, samen te werken met verschillende collega’s uit de hele organisatie en een flinke dosis flexibiliteit. Jouw dagen laten zich niet altijd plannen. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig, maar weet ook collega’s en klanten te activeren als dat nodig is.

Klantafspraken voorbereiden, deadlines en een beroep op jouw expertise

Er zijn een aantal factoren die grotendeels bepalen hoe jouw werkdagen eruitzien. Allereerst volg je de periodieke klantbezoeken van de Consultant. Deze collega zorgt voor een groot deel van het klantcontact en neemt tijdens klantafspraken de status en openstaande acties met hen door. Mede hierdoor krijg jij de informatie die je nodig hebt in jouw dossiers. Deze bezoeken bereid je voor en naderhand verwerk je de nieuwe gegevens en beantwoord je eventuele vragen.

Daarnaast heb je regelmatig te maken met deadlines, die je voor al jouw klanten nauwkeurig naloopt en collega’s en klanten attendeert op openstaande acties. En tot slot jouw mailbox, die is zelden leeg. Zowel collega’s als klanten weten jou te vinden voor vragen of voorzien je tussentijds van nieuwe gegevens voor jouw dossiers.

Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

In jouw eerste jaren als Adviseur leer je veel. Je maakt kennis met wetgeving en verschillende (subsidie)regelingen, ontwikkelingen op het gebied van HR en onze systemen en werkwijzen. Eenmaal thuis in de materie en toe aan meer uitdaging? Geef dan aan wat jouw behoeften en wensen zijn bij jouw leidinggevende, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Word jij blij van meer verantwoordelijkheden in je bestaande functie of zou je graag een horizontale of verticale stap maken binnen de organisatie? Met deze functie kun je nog alle klanten op.

Flexibiliteit van beide kanten

De Adviseursfunctie vraagt je om flexibel te zijn. En dat kun je andersom ook van OAZ verwachten. Wij staan voor een gezonde combinatie van werk en privé. Met onze flexibele werkvorm willen we graag meewerken aan het vinden van de juiste balans. Een balans die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Begin jij bijvoorbeeld ’s ochtends liever iets later en werk jij ’s middags langer door, omdat je het fijn vindt om te sporten voordat jouw werkdag begint? Wij vinden het fijn als jij scherp op het werk verschijnt!

Dagprogramma

Bram Bloemen - Teammanager bij OAZ HR specialisten
Neem contact op met
onze HR adviseur
Bram Bloemen
Teammanager Instroom
Adviseur Opleidingen Instroom
De adviseurs en specialisten in team Opleidingen en team Instroom zorgen er samen met hun teammanager voor dat onze klanten optimaal gebruik maken van de beschikbare voordelen en subsidies voor het aannemen van nieuwe medewerkers en het opleiden van personeel.
Bram Bloemen
Adviseur Opleidingen Instroom
De adviseurs en specialisten in team Opleidingen en team Instroom zorgen er samen met hun teammanager voor dat onze klanten optimaal gebruik maken van de beschikbare voordelen en subsidies voor het aannemen van nieuwe medewerkers en het opleiden van personeel.
Bram Bloemen

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Adviseur Opleidingen

Als Adviseur ontzorg je onze klanten bij het optimaal gebruik maken van financiële regelingen op het gebied van HR.
Huis ter Heide (Utrecht)
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Consultant

Als Consultant voer je op locatie of digitaal bij onze klanten onderzoek uit, op basis van vakinhoudelijke HR expertise.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen