Fleur over haar Traineeship Consultant en specialisme

Fleur kwam in oktober 2020 in dienst, nadat zij een hbo-opleiding HRM en een master Organisatiewetenschappen afrondde. Ze startte met een traineeship voor de functie Consultant. Dat vormde een goede basis voor haar verdere loopbaan binnen OAZ. “Inmiddels combineer ik de functie tevens met een specialisme, dat mij voorziet van een stukje extra uitdaging in het werk.” 

Traineeship Consultant 

Als Trainee Consultant bij OAZ leer je de kneepjes van het vak in de praktijk van jouw collega’s. Fleur heeft het als een groot voordeel ervaren om mee te werken met de productteams. Als zelfstandige Consultant werk je namelijk nauw met hen samen.  

Tijdens het Traineeship maak je kennis met de materie en de werkprocessen. Je begrijpt hierdoor beter welke gegevens en antwoorden jouw collega’s in de productteams nodig hebben om de subsidieaanvragen klaar te zetten, dat is wel zo efficiënt. Als Consultant kun je hierin het verschil maken, voor zowel onze klanten als jouw collega’s. 

De Consultant als kameleon en generalist

Een belangrijke factor die het werk zo leuk maakt voor Fleur is het klantcontact. Iedere case is weer anders en je past je aan naar de situatie, als een kameleon. Je hebt te maken met verschillende organisaties, persoonlijkheden en belevingswerelden van gesprekspartners. Het ene moment ben je in gesprek met een HR-manager en praat je mee over het opleidingsbeleid. Het volgende moment heb je een afspraak met een medewerker van de administratie en heb je het tot in detail over de voorwaarden voor documenten. 

“Een Consultant bij OAZ is een generalist. Je bent niet altijd op de hoogte van ieder detail of van elke regel in een regeling, maar dat hoeft ook niet. Je weet genoeg om samen met de klant processen in te richten, werk voor ze uit handen te nemen en de status en bijzonderheden in de dossiers te bespreken.” 

Dat extra stapje voor onze klanten 

Doordat je als Consultant jouw klanten periodiek bezoekt, bouw je een band met hen op. Je leert de organisatie en vaak ook jouw contactpersonen goed kennen. Om een organisatie zo optimaal mogelijk te ondersteunen, zijn we vaak afhankelijk van de input en medewerking van meerdere afdelingen, zoals HR, Opleiden, Finance en Systeembeheer. Netwerken binnen een klant kan een grote boost geven aan onze dienstverlening. Als Consultant ben je hierin proactief, leg je contacten en maak je werkafspraken. 

“Een goede eigenschap voor een Consultant is dat je onderzoekend bent en vragen stelt. Hoe komt dat dan? Hoe kunnen we dat oplossen? Je neemt niet direct genoegen met ‘Nee, dat kan niet’ en denkt in mogelijkheden. Dit is hoe we bij OAZ dat extra stapje zetten voor onze klanten.” 

Behoefte aan verdieping 

Fleur vertelt dat de waardering vanuit OAZ voor je inzet groot is, daar wordt veel aandacht aan besteed. Ook ervaart ze dat je makkelijk bij haar collega’s terecht kunt. En als je ergens behoefte aan hebt, wordt er alles aan gedaan om je hierbij te helpen.

Een voorbeeld daarvan is dat Fleur eerder heeft aangegeven dat ze behoefte heeft aan extra uitdaging in haar werk. Deze uitdaging vond ze afgelopen jaar in een rol naast haar functie als Consultant, waarin ze specialist is voor één specifieke regeling. “Het is fijn dat OAZ hierin bereid is om mee te denken. Ze denken hiervoor zelfs out-of-the-box, want deze rol valt officieel binnen een ander team.”

Fleur Mes - Consultant bij OAZ HR specialisten
Neem contact op met
onze HR adviseur
Fleur Mes
Consultant
Inmiddels combineer ik de Consultant functie tevens met een specialisme, dat mij voorziet van een stukje extra uitdaging in het werk.
Fleur Mes
Inmiddels combineer ik de Consultant functie tevens met een specialisme, dat mij voorziet van een stukje extra uitdaging in het werk.
Fleur Mes

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Trainee

Als Trainee werk je in de binnendienst met alle operationele teams mee om de dienstverlening van OAZ goed te leren kennen.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Accountmanager

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheren van de relaties met onze klanten en het werven van nieuwe klanten.
Goes
40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen