Van algemeen Trainee tot Adviseur Ontwikkeling en Projecten

Toen ik met mijn opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit begon, werkte ik al een aantal jaar in de horeca. Ook met mijn papiertje op zak kon ik hier nog niet direct afscheid van nemen. Van afwassen tot bedienen, ik kende het restaurant op mijn duimpje en had het er goed naar mijn zin. Toch begon het begin 2023 te kriebelen. De behoefte aan vrije zaterdagen en regelmaat lonkte. Het was tijd voor een ‘echte baan’!

Samen met een uitzendbureau ben ik op zoek gegaan naar een startersfunctie, maar het is nog niet zo eenvoudig om te beslissen welke kant je op gaat. Toen de functie van algemeen trainee bij OAZ voorbijkwam, was ik direct geïnteresseerd. Het leek een mooie manier om een bedrijf van alle kanten te leren kennen en uit te vinden wat goed bij me past.

Alle teams leren kennen

Mijn eerste maand was ik werkzaam op de backoffice. Hier leerde ik OAZ al direct goed kennen. De tweede stap was naar het team Opleidingen, in de rol van Adviseur. Stap voor stap leerde ik de subsidies kennen door interne wijzigingen kon ik iets langer op deze plek blijven. Mijn geluk, want ik pakte direct de belangrijkste jaarlijkse deadlines mee. Toen door naar team Instroom. Ook hier heb ik een drukke periode meegemaakt en een goed beeld gekregen van de baan als Adviseur.

De baan die bij mij past

De laatste stap was voor bij het team Ontwikkeling en Projecten. Een relatief nieuwe team binnen OAZ waar diverse subsidies onder vallen zoals MDIEU, KiPZ, Compensatie Transitievergoeding en Verhaalsrecht. Niet de meest eenvoudige regelingen, maar dit beviel erg goed. Lekker de diepte in, dat ligt mij wel. Na een jaar als Trainee was het tijd om een volgende stap te zetten. Binnen OAZ waren een aantal vacatures vrij, waaronder een rol van Adviseur bij Ontwikkeling en Projecten. Door het traineeship had ik een goed beeld bij wat me hier te wachten stond. Het indienen van dossiers, voorbereiden van aanvragen, verzamelen van gegevens en bijhouden van een projectadministratie. En dat voor alle regelingen die onder het team vallen! Elke keer bijspringen bij een andere regeling, deze afwisseling bevalt me erg goed.

“Lekker de diepte in, dat ligt mij wel!”

De werkgever OAZ

Werken bij OAZ vind ik echt leuk. Het is een meedenkende organisatie, je kan er altijd bij iemand terecht. De werkvloer is een grote, open ruimte waardoor je makkelijk samenwerkt. Ook met andere afdelingen! Er is veel ruimte voor andere dingen, naast werk. Een grapje, een potje tafeltennis, maar ook een bierfestival in Zeeland of een hardloopwedstrijd op het circuit van Zandvoort.

Waar ik over vijf jaar sta, kan ik nog niks zinnigs over zeggen. Wel heb ik het nu bijzonder goed naar mijn zin en zit ik goed waar ik zit. Binnen OAZ is er altijd ruimte voor een stap in je carrière, dus wie weet!

Bart van de Velde - OAZ HR specialisten
Neem contact op met
onze HR adviseur
Bart van de Velde
Adviseur Ontwikkeling en Projecten
Elke keer bijspringen bij een andere regeling, deze afwisseling bevalt me erg goed.
Bart van de Velde
Elke keer bijspringen bij een andere regeling, deze afwisseling bevalt me erg goed.
Bart van de Velde

Interesse gewekt?

Word ook onderdeel van ons team! Solliciteer naar één van onze openstaande vacatures.

Manager Controle, Financiën en Administratie (Financieel Manager)

Als financieel manager vervul je een sleutelrol in de financiële besluitvorming en administratie binnen OAZ.
Huis ter Heide (Utrecht)
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Manager Controle, Financiën en Administratie (Financieel Manager)

Als financieel manager vervul je een sleutelrol in de financiële besluitvorming en administratie binnen OAZ.
Goes
32 - 40 uren
Bekijk vacature

Vind de baan die bij jou past!

Ga je graag op pad naar klanten of duik je graag in complexe dossiers op kantoor? Bij OAZ vind je de baan die bij jou past. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Andere verhalen

Amber de Grouw sfeerfoto OAZ

Als werkgever staat OAZ met stip op 1. De menselijkheid, betrokkenheid en de persoonlijke noot zijn mooi. Ook zijn er veel leuke extra’s. Er gaat geen feestdag voorbij zonder ene aardigheidje in de brievenbus. Ik ben heel blij met mijn plek bij OAZ!